Mad

Rødbedesalat med capers, cornichoner og oliven

Rødbeden er en fantastisk grøntsag. Jeg bliver gang på gang forundret af dens intense, røde, flotte farve, der formår at gøre hele mit køkken rødt… Og mine hænder…  Og alt andet. Nogle gange finder jeg den røde farve steder hvor den slet ikke har været i nærheden af. Det er mig virkelig en gåde.

Rødbeden er som sagt en fantastisk grøntsag. Den har et højt indhold af letoptageligt jern, B-vitaminer, C-vitamin og folat. Og netop derfor har rødbeden et ry for at være blodstyrkende, da folat bl.a. hjælper på dannelsen af de røde blodlegemer. Jeg spiser rødbede på mange måder; rå i sommerruller eller som grøntsagsstik med hummus, kogt i salater, stegt i ovnen eller juicet i min saftpresser. Her kommer et bud på en lækker rødbedesalat, som egner sig rigtig godt som tilbehør til aftensmaden. Den skarpe sennep klæder de søde rødbeder rigtig godt. Og capers, cornichoner og oliven smager overraskende godt sammen med rødbede. Skal den udgøre et måltid i sig selv, kan man med fordel koge noget quinoa, bulgur eller spelt-/rug-/bygkerner til at give lidt fylde.

rødbedesalat4

Rødebedesalat
til 4-6 pers.
700 gr. rødbede
3 spsk. capers
20 sorte oliven uden sten
10 cornichoner
5 forårsløg (eller 1 rødløg hvis forårløg er uden for sæson)

Dressing:
1 spsk. olie
1 spsk. æblecider eddike
1 spsk. balsamico eddike
3 spsk. vand
2 spsk. stærk dijon sennep
½-1 tsk. (urte)salt

Fremgangsmåde:
1. Skræl rødbederne, og skær dem evt. i mindre stykker, hvis det er nogle meget store rødbede du har med at gøre.

2. Kog dem i letsaltet vand i ca. 30 min.

3. Imens rødbederne koger, laves dressingen.

4. Hak capersne fint, og skær oliven og cornichoner i mindre stykker, og kom dem i dressingen.

5. Snit forårløgene tyndt, men vent med at tilsætte disse til rødbederne er blevet kolde, da de ellers vil blive bløde af varmen.

6. Gem evt. den grønne top fra forårløgene til at pynte på toppen af salaten.

7. Når rødbederne er kogt færdigt, skæres de i små tern og blandes godt med dressingen, imens de stadig er varme.

8. Når rødbederne er kølet lidt ned, tilsættes forårsløgene.

9. Top af med den grønne top fra forårsløgene inden servering.

rødbedesalat3

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar