Mad

Kejsermuslinger

Jeg må ærligt indrømme, at jeg egentlig aldrig har smagt kammuslinger. Jeg kan i hvert fald ikke huske hvordan de smager, hvis jeg har. Men for et godt stykke tid siden, stødte jeg på en blog, der havde lavet nogle veganske nogle af slagsen. Af hvad? Kejserhatte, selvfølgelig. Med deres store tykke stilk, egner de sig perfekt til kammuslinger. De ligner og smager (så vidt jeg har hørt) af kammuslinger. Og konsistensen skulle sidde lige i skabet. Når jeg spiser dem, tænker jeg nu ikke så meget over, at det er en efterligning af kammuslinger. De smager nemlig så godt, at det eneste jeg tænker på er, at jeg skal have en til!

Madbillede4

Flotte store kejserhatte. Det handler om at finde dem med den tykkeste og største stilk. Opskriften holder nok ikke helt til hverdagsbrug, da kejserhatte både kan være svære at opstøve og lidt dyre. Derudover er de bestemt ikke fedfattige, men til særlige lejligheder kan man jo godt tillade sig at skrue lidt op for fedtet. De egner sig rigtig godt som en forret, hvor man skal imponere gæsterne lidt. Jeg har serveret dem for både familie og venner og alle synes at de smager helt fantastisk. Billedet nedenfor er taget fra nytår, hvor de var en del af foretten.

kejsermuslinger

Det er en god idé at starte på kejsermuslingerne først, når man er i køkkenet, da de skal ligge i en marinade i lidt tid. Det tager maks. 5-10 min., og imens de marinere, kan man lave resten af maden, og slutte af med at stege kejsermuslingerne, da de smager bedst varme.

Kejsermuslinger
Til ca. 4 pers.

10 store kejserhatte
5-6 spsk. FRI Margarine
2 fed presset hvidløg
1 knps. salt

Fremgangsmåde
1. Start med at rense svampene med en pensel (ikke vand!), og skær evt. lidt ad bunden, hvis den er grim.

2. Herefter skæres stilken i skiver, af en tykkelse af ca. 1½ cm.. Det er vigtigt at skære fast og kraftigt igennem med kniven, ellers kan stilken knække over. Sker det, så smid dem endelig ikke ud! Det påvirker nemlig ikke smagen.

3. Hovederne/hattene skal ikke bruges, men gem dem, og brug dem til noget andet, evt. til en svampesovs.

4. I en lille gryde smeltes FRI Margarine ved lavt blus, sammen med hvidløg og salt.

5. Når alt margarinen er smeltet, kommes kejserhattene ned i gryden. Skru lidt op for varmen, men ikke det højeste blus! Rør godt rundt.

6. Når svampene er skrumpet lidt og blevet lidt møre (ca. 3-5 min), hældes de i en skål eller plastik pose. Det er meningen at der stadig er en masse smeltet margarine. Det er vigtigt at alle svampene er dækket af hvidløgsmarinaden, eller at svampene ofte bliver rystet, så de alle bliver marineret alle sammen.

7. Lad dem blive i marinaden i min. ½ time.

8. Når svampene er marineret, hældes svampene + marinaden i en stegepande, og steges til det meste af fedtstoffet er væk. Det er vigtigt at svampene ikke bliver tørre, så igen, steg ved lavt-middelblus. Svampene skal gerne have en hård/knasene overflade, men være bløde og saftige inde i.

kejserhatte4

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar