Mad

Linsesalat

Her får du opskriften på en rigtig dejlig efterårssalat der mætter. Rundt om i de danske haver er der fyldt med lækre sprøde æbler. De giver en fantastisk sødme og syrlighed, der kan bruges i både det kolde og varme køkken. Et af mine bedste æble tricks, er at komme et revet æble eller to i tomatsovsen. Det burde du prøve! Hvis du altså ikke allerede kender til tricket.


Salaten her er pyntet med skønne spiselige blomster – den blå hjulkrone, de gule ‘golden gem’ tagetes og tallerkensmækker blomster. Jeg er især vild med hjulkronen, udover den flotte blå farve, så smager den akkurat som agurk! Og så er jeg vild med efterårets farver, prøv lige at se en flot farvekombination disse blade har:

linsesalat2

Linsesalat

250 gr. grønne linser*
1 stor tsk. herbamare bouillon
1 æble
2 stængler bladselleri
1 stor håndfuld basilikum

Dressing
1 spsk. stærk dijonsennep
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. sojasauce
Peber
Evt. en lille tsk. sukker eller andet sødemiddel

Fremgangsmåde

  1. Kom de grønne linser i blød i ca. 6-8 timer. (*Nolge mener ikke, at grønne linser skal ligges i blød. Jeg gør det for en sikkerhedsskyld, da det stod på pakken)
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog de grønne linser i nyt vand med bouillon.
  3. Imens linserne koger, blander du alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag gerne til! Dressingen skal gerne være stærk, syrlig og lidt sød.
  4. Når linserne er kogt færdigt, hældes det overskydende vand fra, og vendes straks med dressingen. Derved suger linserne dressingen til sig.
  5. Imens linserne damper af i dressingen, snittes de resterende ingredienser til salaten i mindre stykker.
  6. Til sidst blandes de kolde marinerede linser og de øvrige ingredienser sammen i en salatskål og serveres.

Salaten egner sig rigtig godt til at blive lavet en dag i forvejen, da den ligesom supper og gryderetter, kun kommer til at smage bedre.

linsesalat6

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar