Inspiration

DIY: Gendyrk mynte

Det er faktisk muligt og utrolig nemt at gendyrke køkkenaffald og krydderurter. Det er virkelig simpelt at gøre. Det eneste man skal gøre er at tage en stilk, en rod eller en stump af noget, og komme det i jorden eller i vand. På magisk vis vil rigtig mange ting vokse videre og danne nye rødder. Det eneste det kræver er en god portion tålmodighed, da det tager tid for planten, at vokse sig stor igen. Her er en lille guide, der viser hvor nemt man kan gendyrke mynte.

mynte3

Du skal bruge:

  • Mynte
  • En saks
  • Et lille glas med vand
  • En potte med jord

Fremgangsmåde:mynte4

  1. Klip en stilk eller flere af toppen af en mynte plante. Klip stilken ned til begyndelsen af nogle af de blade der er på stilken. Som du ser på billedet af mynten ovenfor, er der blade, et stykke med stilk, så nogle nye blade, og så et stykke med stilk igen.
  2. Fyld et lille glas med vand og kom mynte stilkene i glasset.
  3. Skift vandet ca. hver dag.
  4. Det kan tage noget tid før stilken slår rødder. Rødderne er meget små, fine og hvide (næsten gennemsigtige).
  5. Når de har slået rødder, sår du forsigtigt stilkene med rødderne i en urtepotte med jord. Der kan sagtens vokse mange planter i én potte.
  6. Sådan! Nu har du gendyrket mynte. Nu tager det vand og tid før planten vokser sig stor.

mynte1

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar