Mad

Kidneybønnehummus med soltørredetomater

En super hurtigt, nem og lækker bønnehummus, helt uden olie! Spis den som pålæg på brød, som dip til grøntsagssticks eller chips eller i stedet for tomatsovsen på en pizza.

Jeg lavede denne hummus til World Vegan Day, og vil i den forbindelse gerne sige tak til Superbrugsen Nørrebrogade, der havde sponsoreret kidneybønner og soltørrede tomater til hummusen samt gulerødder og agurker til at spise til. De har en fantastisk butik med så mange økologiske og veganske varer, som man normalt kun kan købe i helsekost- og specialbutikker. Så hvis du bor i København, eller kommer der forbi en dag, kan jeg varmt anbefale butikken.

Kidneybønnehummus

  • 2 dåser kidneybønner
  • 50 gr. soltørrede tomater uden olie
  • 1-2 dl bouillonvand
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt korriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • Saften fra en halv citron
  • Peber

Fremgangsmåde:

  1. Hæld vandet fra dåserne med kidneybønner.
  2. Kom bønnerne i en minihakker, foodprocessor eller stavblenderglas sammen med de øvrige ingredienser og blend indtil den blevet smooth og lækker. Smag gerne til – måske mangler den lidt mere salt, peber, citron eller krydderier efter dine smagsløg.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    World Vegan Day 2015 – Grønnere
    3. november 2015 at 21:16

    […] I dagens anledning havde jeg lavet en kidneybønnehummus til at dele ud som smagsprøve. Mange roste den og det virkede til at rigtig mange synes godt om den. Find opskriften lige her. […]

  • Skriv en kommentar