Mad

Belugalinsesalat med grøntkål, granatæble og æble

De skønne belugalinser har et højere proteinindhold end kylling, oksekød og svinekød pr. 100 gr. og er sprængfyldt af fibre, vitaminer og mineraler. Og så smager de godt, sådan lidt nøddeagtigt, og bliver ikke melede ved kogning. Hvis man så kombinerer dem med grøntkål, granatæble og æble med en sød/syrlig hindbærdressing, så ser det ikke kun indbydende ud men smager også så smagsløgene danser. Her er et bud på en belugasalat, der smager godt, og endnu bedre dagen efter. Perfekt til efterårs- og vinterretterne.

Madbillede13

Belugalinsesalat
2 dl belugalinser
1 spsk. grøntsagsbouillon

1 stor håndfuld grønkål
3 små æbler
½ granatæble

1 spsk. hindbærsyltetøj (eller friske/frosne hindbær blendet med lidt sukker)
1 spsk. sojasauce
1 spsk. æblecidereddike
Peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog 2 dl belugalinser efter anvisningen på pakken med 1 spsk. grøntsagsbouillon.
  2. Imens blandes ingredienserne til dressingen: hindbærsyltetøj, sojasauce, æblecidereddike og peber.
  3. Bland straks de færdigkogte belugalinser med dressingen og lad linserne køle ned. Derved suger linserne dressingen til sig.
  4. Imens linserne køler ned, snittes grønkål groft, æblerne skæres i tern og granatæblet pilles.
  5. Bland det hele sammen i en flot salatskål og servér.

belugalinsesalat2

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar