Mad

Chia (‘la mande) pudding

Jeg synes, at det er meget sjovt at eksperimentere med, at lave alternativer til traditionelle retter. Selvom det er et alternativ i sig selv at lave risengrød og ris ala mande uden mælkeprodukter, kan man sagtens eksperimentere yderligere. Jeg forsøgte derfor at erstatte ris med chiafrø i følgende ret og det smagte overraskende godt! Chiafrø er en næringsbombe fyldt med omega-3, kalk og e-vitamin. Dette er en luksus udgave af en almindelig chiapudding, med mandler, vanilje og sojapiskeflødeskum, der minder meget om en ris ala mande. Vil man have den mindre pudding agtigt og mere ris ala mande agtig, kan man være fræk at tilsætte en ekstra portion sojapiskeflødeskum. Jeg spiste min chialamande med opkogte bær og lidt paradisæblegele.

 

chialamande3

Chia (‘la mande) pudding
til ca. 4 personer

 • 1,5 dl chiafrø
 • 4,5 dl plantemælk (jeg brugte mandel)
 • 2 dl sojapiskeflødeskum fra Alpro
 • 100 gr. mandler
 • Kornene fra 1 stang vanilje
 • 3 spsk. agave- eller ahornsirup
  Salt

Fremgangsmåde:

 1. Bland chiafrø og plantemælk i en skål og rør rundt med en gaffel.
 2. Stil skålen i køleskabet i ca. 1 time og rør gerne rundt med gaflen indimellem for at undgå klumper.
 3. Imens afvejer du 100 gr. mandler og kommer dem i en skål med kogene vand.
 4. Vent 15 minutter og smut derefter mandlerne ud af deres skal.
 5. Hak mandlerne groft og sæt til side.
 6. Pisk sojaflødeskummen og vend den i chiafrøene sammen med mandlerne og vaniljekornene.
 7. Smag til med sirup og salt. Der skal bruges mere salt en man umiddelbart tror, så smag gerne til indtil den ønskede smag kommer frem.

Chia (‘la mande) puddingen er klar til at spise med det samme, men bliver kun bedre af at trække over natten. Her vil frøene have suget mere af flødeskummen til sig, men smager stadig rigtig godt. Kom evt. ekstra flødeskum i hvis du ønsker den skal minde mere om en ris ala mande.

chialamande2

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar