Projekter

Hvad skete der i haven?

Min mors skønne have bugner af grøntsager og blomster – så meget at man i sommers næsten kunne være selvforsynende af det! Er det ikke fantastisk? Jeg nyder at få lov til at låne en lille del af den og hjælpe til, da jeg ikke selv har have. Sidste efterår gik jeg allerede i gang med at plante hvidløg og kørvelroe til denne sæson. Den nysgerrige vil måske spørge hvordan det gik, og hermed kommer der en lille update på mine haveprojekter.

 • Hvidløgene havde det godt! Lige indtil sommeren kom.. Jeg ved ikke helt, hvad der gik galt, men jeg fik desværre ikke en så stor høst, som jeg havde håbet på. Meeen jeg har tænkt mig at prøve igen – og nu er efteråret kommet, hvor hvidløgene skal sås i. Hvidløgene kunne klart bedst lide at vokse i højbedene fremfor metaldåserne, så dåserne må jeg bruge til et andet projekt
 • Kørvelroen kom desværre aldrig frem. Så vidt jeg har hørt, er det også en vanskelig plante at få til at gro. Men Anne der solgte mig frøene, havde held med at få dem til at spire i vindueskarmen, så dette er måske en idé til næste gang jeg skal prøve kræfter med frøene.
 • Til trods for to lettere mislykkede projekter er der ellers i haven stor succes med at få squash, porre, bønner, gulerødder osv. til at gro. Særligt squashplanten er ekstremt givende og bare en enkelt plante producere squash nok til, at man bliver helt træt af at finde på nye retter med squash!
 • I drivhuset stortrives tomater og peberfrugter. Peberfrugterne var et nyt forsøg, og var heldigvis en succes.
 • Hindbærbuskene bliver ved med at give, og æbletræerne bugner med nok æbler til at fodre en hel hær!
 • Hjortene er åbenbart også ret begejstret for havens goder. Vi har prøvet at dække bedende ind med net, men de formår alligevel at gnaske sig igennem. Ikke at de ikke må få lidt, men det er lidt surt, når hele ens ærtebed er forsvundet…

Her er lidt stemningsbilleder fra haven:

have1 have2

Og de to trofaste firbenede følgesvende – kattene Pussy (jeg ved det..) og Nemo:

pussy1nemo1

Og ja, Nemos ene øje hænger lidt. Han blev desværre ramt af en bil i hovedet, der gjorde at hans venstre side er en smule lammet. Men han har det godt og er en enormt glad kat!

grønnerehilsner

 

 

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Projekt hvidløg: Fundet! – Grønnere
  29. september 2016 at 8:04

  […] Bedst som jeg lige troede, at mine hvidløg jeg såede sidste år var mislykkedes, gravede jeg den ene efter den anden frem i bedet. Ren begejstring! Jeg ville egentlig bare gøre bedet klar til næste sæson. Det viste sig så at langt nede under jorden, var de hvidløg jeg havde sået. Og mange af dem havde det endda så godt, at de allerede havde slået rødder, og var spiret. […]

 • Besvar
  Gem havens æbler ⋆ Grønnere
  15. november 2017 at 16:28

  […] nyder i fulde drag at være hos min mor her i julen. Hun har nemlig en stor have, hvor jeg får masser af plads til mine forskellige projekter. Det giver mig enormt meget ro, at arbejde i en have og jeg glæder mig til den dag, jeg har min […]

 • Skriv en kommentar