Opskrifter

Hurtig og nem pesto

Bliver du også nogle gange træt af smagen af købe pesto? Det er egentlig fjollet, at man køber færdiglavet pesto, når det nu er så nemt at lave selv. Og smagen, vil jeg vove at påstå, er 100 gange bedre!

Her giver jeg et bud på en nem opskrift, hvor der er plads til at lege med indholdet.

Ingredienser:

  • 1 plante basilikum
  • 1 dl kerner og/eller nødder (jeg brugte solsikke- og græskarkerner)
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl gærflager
  • 2 spsk. oliven olie
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • Saften fra en ½ citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Start med at skylle basilikummen. Brug gerne hele planten, dvs. kom også gerne stilkene i.
2. Kom derefter alle ingredienserne i et stavblender glas eller minihakker og blend.
3. Tada – pesto! Smag gerne til og tilføj salt, peber, citronsaft, hvidløg efter smag.
4. Opbevar pestoen i et glas eller i en skål i køleskabet. Den kan holde sig i ca. 5 dage – måske bliver den grønne farve lidt mørkere og mere “grim” i det, men den smager stadig fint!

pesto2

Velbekomme!

grønnerehilsner

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Frokost toast – Grønnere
    2. oktober 2016 at 8:05

    […] en decideret opskrift, men nærmere for at vise, hvad jeg kan finde på at bruge min hjemmelavede pesto og ostesauce til. Jeg elsker alt der knaser! Og det gør toast – og mulighederne for fyld er […]

  • Besvar
    3 lækre opskrifter til din vegetariske frokost – Sustain Daily – inspiration til en bæredygtig livsstil
    12. oktober 2017 at 6:32

    […] (Pssst. Grønnere har lavet en super lækker opskrift lige her. Men er din tid sparsom, er der et væld af færdiglavede økopestoer i de fleste […]

  • Skriv en kommentar