Projekter

Projekt hvidløg: Fundet!

Bedst som jeg lige troede, at mine hvidløg jeg såede sidste år var mislykkedes, gravede jeg den ene efter den anden frem i bedet. Ren begejstring! Jeg ville egentlig bare gøre bedet klar til næste sæson. Det viste sig så at langt nede under jorden, var de hvidløg jeg havde sået. Og mange af dem havde det endda så godt, at de allerede havde slået rødder, og var spiret.

hvidloeg3

Af de tre sorter jeg i sin tid såede, var det den amerikanske sort Vigor der trivedes bedst. Kæmpe store hvidløg, der er meget spiredygtige. Jeg er lidt i tvivl med de to andre. Jeg tror, at den franske Germidour klarede sig værst. Jeg fandt kun meget få rester fra den, og det var nogle bitte små hvidløg. Der var nogle få medium størrelser af sorten Therador.

hvidloeg4

Jeg fandt også en masse rødløg, som min mor havde plantet i bedet. Vi var narret af, at der ikke var nogen top på hverken rødløgene eller hvidløgene. Hvad der er sket med dem, eller om det er normalt(?), ved vi ikke. Men hvor er det skønt, at projektet alligevel ikke var mislykkedes.

hvidloeg1

Nu er min plan at plante nogle af de mange spirede hvidløg, og håbe på at kan klare en sæson mere. Og så tænker jeg at købe nogle helt almindelige økologiske hvidløg i supermarkedet og prøve at plante dem også.

Har du haft held med at plante hvidløg?

grønnerehilsner

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Randi
  27. november 2016 at 10:47

  Vi prøvede at sætte hvidløg for første gang sidste år, og det var en stor succes. Vi fik et fint udbytte – har aldrig smagt bedre hvidløg 🙂 Vi har sat hvidløg igen i dette efterår 🙂

  • Besvar
   Mo Andersen
   27. november 2016 at 20:58

   Ej hvor skønt! Hvornår høstede du dine hvidløg?
   Dem jeg fik gravet op, var også super gode og med så meget smag! Er spændt på hvordan de bliver til næste år 🙂

  Skriv en kommentar