Inspiration

Fredagsfråder uge 39

Her er denne uges fredagsfråder med 5 lækre opskrifter. Fra fredagsfråderen i sidste uge, fik jeg afprøvet Neohippies chokoladetrøfler og de kan mere end varmt anbefales! Jeg serverede dem til en fødselsdag og alle ville have opskriften. Og så var de virkelig nemme at lave, men tog lidt tid pga. frysetiden af fyldet.

Veganske laksekanapéer1. Vegansk røget læx

Jeg har planer om i den nærmeste fremtid at lave noget hjemmelavet sushi, og hvad ville være mere perfekt end lidt røget læx? Jeg har endnu ikke selv prøvet at trylle gulerødder ind til lakselignende stykker, men det lyder for spændende, til at lade være!

Du kan finde opskriften her.

Beet and Cumin Fritters from Peace & Parsnips

2. Beet and cumin fritters

Nu er efteråret ved at tage rigtig fat, og dermed er det tid til at sige velkommen i køkkenet til alle de mange rodfrugter. Rødbededeller er altid et hit i min verden (og hos mine gæster)! Denne opskrift er fra en ny plantebaseret kogebog Peace & Parsnips af kokken Lee Watson. Jeg har kun haft mulighed for at se glimt af indeholdet på nettet, og det ser ud til at være en virkelig fin kogebog med de flotteste billeder.

Du kan finde opskriften her.

carrot-tahini-soup

3. Carrot Tahini Soup

Endnu en opskrift perfekt egnet til det kølige efterårsvejr. Jeg er selv ret vild med at bruge tahin i køkkenet, men jeg har aldrig tænkt på at komme det i en suppe.

Du kan finde opskriften her.

4-Ingredient Vegan Chai Latte with Tahini | recipe via willfrolicforfood.com

4. Date-sweetened Vegan Chain Latte with Tahini

Jaja, jeg ved det. Endnu en opskrift med tahin? Men så igen, har du nogensinde hørt om at komme tahin i din chai? Det har jeg hvert fald aldrig!

Du kan finde opskriften her.

Wild Mushroom Ragú with Creamy Polenta

5. Wild Mushroom Ragú with Creamy Polenta

Jeg må ærligt indrømme, at polenta og jeg har et meget svagt forhold til hinanden. Jeg har mest brugt polenta til at lave polentafritter (mmh, de smager altså godt! – find opskriften her). Men jeg synes, at jeg oftere og oftere støder på opskrifter med polenta, og denne ret med svampe, vin og tomat lyder altså ret lækker!

Du kan finde opskriften her.

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Tahindressing – Grønnere
  12. oktober 2016 at 11:08

  […] af mine yndlings ingredienser i køkkenet, hvilket hvis også var ret tydligt at læse sig til ved uge 39 fredags fråder. Den er uundværlig i hummus! Men jeg kan også godt finde på, at komme en skefuld tahin ved når […]

 • Besvar
  Helle
  8. januar 2017 at 21:34

  Hvilken Tahin bruger du? Jeg synes der er stor smagsforskel på for eksempel den fra Urtekram og en mellemøstlig. Kh

  • Besvar
   Mo Andersen
   11. januar 2017 at 0:48

   Jeg bryder mig ikke særlig meget om Urtekrams, da jeg synes den er alt for bitter. Så jeg plejer at bruge den lyse mellemøstlige man kan få hos forskellige købmænd 🙂

  Skriv en kommentar