Mad

Den bedste veganske ostesauce

Ærligt indrømmet er denne geniale opskrift ikke mit eget påfund. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har lavet denne opskrift – så meget at jeg laver den på slum i stedet for at finde opskriften frem hver gang. Det er nemlig sådan opskrift, der sidder på rygraden, når man har kreeret den de første 3 gange. Jeg bruger den mest til nachos, som ost og bechamelsauce i lasagne, som ost på en pizza og i toast. Og så er det sjovt at fortælle folk, at den er lavet på kartofler og gulerødder – de tror næsten ikke på det! Jeg har endnu ikke mødt nogle, der ikke kunne lide denne sauce.

Ingredienser:
*dette er en oversættelse af den oprindelige opskrift, der kan findes her.

  • 360 gr. kartofler
  • 135 gr. gulerødder
  • 80 ml. oliven olie
  • 125 ml. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 125 ml. gærflager
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. løgpulver
  • evt. en knivspids cayenne peber

Fremgangsmåde:
1. Kog kartofler og gulerødder godt møre – dette tager ca. 20 minutter. Det går hurtigere hvis du skærer kartoflerne og gulerødderne i mindre stykker.

2. Kom alle ingredienser i et blenderglas eller stavblenderglas og blend indtil smooth.

ostesauce2

Mine tips og tricks:

  • Jeg bruger ca. 4-5 mellem store kartofler og 1 stor gulerod eller 2 små.
  • Har jeg ikke hvidløgs- eller løgpulver koger jeg 2 fed hvidløg og et almindelig løg med kartoflerne og gulerødderne. Kommer man løgene i rå, smager de for kraftigt igennem.
  • Nogle gange bruger jeg en sød kartoffel i stedet for gulerødder.
  • Jeg bruger kogevandet fra kartoflerne og gulerødderne til at blende med.
  • Det smager godt hvis man kommer en lille smule røget paprika i.
  • Det smager også godt hvis man kommer urtesalt eller bouillon i.
  • Jeg kommer mellem 1-2 spsk. olie i. Jeg har erfaret, at uden olien bliver konsistensen mindre smooth, men det smager stadig godt uden, hvis man ikke vil bruge olie.

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar