Inspiration

Hvorfor du skal fejre International Veganerdag 2016

Så er det blevet den tid på året igen, som alle veganere kender til – International Veganerdag! En dag der bliver fejret af veganere og alle andre med en interesse i mindre brug af animalske produkter og mere plads til alt det grønne. Traditionen stammer tilbage fra 1994, og betyder ofte at man i de større byer, kan finde events og stande med vegansk mad, inspiration og glade mennesker.

I Danmark bliver dagen arrangeret af Mad med Medfølelse, som er Danmarks Veganske Forening. En skøn forening jeg har været frivillig i, i flere år endda, som hver dag arbejder med at inspirere Danmark til og oplyser om en vegansk livsstil. Som medlem er der en masse lækre medlemsfordele til caféer, restauranter og butikker, som lige gøre det hele lidt billigere at være veganer.

madmaeh

Igen i år står Mad med Madfølelse på gaden i Danmarks 3 største byer; København, Odense og Århus. Det bliver fejret med et brag af en samling af en masse boder af foreninger, caféer og butikker, der alle har noget vegansk at byde på. Og det er så hyggeligt! Derfor har jeg listet 5 grunde til at du skal fejre international veganerdag i år:

 1. Gratis vegansk mad
  Ja jeg ved godt det er meget snedigt af mig, at komme dette punkt som nummer et. Men hvis du bare er lidt ligesom jeg er, vil gratis vegansk mad altid være en grund til at komme ud af døren. Og det er altså lækker mad! Der er både noget for den salte og søde tand. Tager du hele runden rundt, ender du måske med at blive nødsaget til at slå mave på en bænk, inden du vender snuden hjemad.
 2. Få inspiration
  Med maven fuld af vegansk mad, vil du med garanti bliver inspireret. Maden er der netop af den grund; til at vise hvad man kan lave vegansk. De fleste deler også opskrifterne til den mad du smager på. Så smager du på noget du bare må lave derhjemme til familien, er det bare med at spørge efter en opskrift.
 3. Få kendskab til nye produkter
  Ved boderne er der ofte præsenteret nye produkter der lige er kommet på markedet, samtidig med en bonus info om hvor de kan købes henne. Eller måske støder du på et produkt, der har været lang tid på markedet, men bare aldrig har spottet.
 4. Bliv klogere
  Spørg endelig løs ved det forskellige boder! Det er det hele dagen handler om. Hvordan laver man en vegansk madpakke? Hvor får man proteiner fra? Hvorfor er folk veganere? Min erfaring er, at folk bag boderne er så søde og imødekommende, og nyder at svare på alle slags spørgsmål. Det har jeg hvert fald altid gjort, når jeg har stået i Mad med Medfølelses bod.
 5. Mød ligesindede mennesker
  Måske er du den eneste veganer i din vennekreds og familie? Måske vil du gerne se hvordan sådan en veganer ser ud? Eller måske synes du bare, det er spændende at møde nye mennesker, der tænker lidt som dig? Der er med garanti et væld af mennesker, og i er der alle sammen af den samme grund – fordi i er nysgerrige omkring den veganske livsstil! Dét er da noget at snakke om. Eller måske er i der bare på grund af maden. Det er okay – bare husk at fortælle hvor godt vegansk mad kan smage til de skeptiske 😉

Har man ikke mulighed for at deltage, kan man jo altid fejre det derhjemme i køkkenet, med en hjemmelavet eller købt vegansk middag. Tjek gerne min opskriftskategori for idéer eller Mad med Medfølelses facebookside for inspiration. Er du så heldig at bo i eller nær København kan du også tjekke Vegan Vikings og Yelps overtagelse af byen med de mange tilbud af vegansk mad.

Hvor og hvornår
København: Kultorvet fra kl. 15-18 (se mere info her)
Aarhus: Store torv fra kl. 13-18 (se mere info her)
Odense: Ove Sprogøes Plads fra kl. 13.17.30 (se mere info her)

Se generelt mere information her omkring hvilke boder du kan møde eller om din SuperBrugsen er en af dem der giver 16% rabat på deres veganske soritment på dagen.

Ses vi?

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar