Steder og oplevelser

Turen går til: Bruxelles

(billede credit)

I morgen tager jeg med en pakket kuffert mod Bruxelles, for at besøge en god veninde der er i praktik i et semester. Selvom jeg elsker naturgrønne skove, utrolige bjerge og flotte vandudsigter, er jeg også stor fan af storbyens puls og liv med følelsen af, at alt kan ske. Jeg er meget spændt på at opleve Bruxelles. Jeg har et billede af at Bruxelles er en storby, der bærer præg af seriøsitet og stram business, hvor vigtige politiske beslutninger bliver truffet på NATO’s og EU’s hovedkvarterer. Hvad der ellers sker, har jeg ingen idé om. Dét er da spændende!

Når jeg skal ud at rejse, undersøger jeg ofte, hvad jeg vil se, og hvilken mad der er værd at prøve på forhånd. Det er især den veganske madscene, der interesserer mig, og derfor er mine ture ofte med fokus på caféer, restauranter og (super)markeder. Jeg synes bare, det er spændende at smage ny mad og blive inspireret af nye koncepter inden for madverdenen. Dog handler alt ikke om mad. Jeg er også utrolig glad for (urbane) haver og genbrugsbutikker. Og lige med Bruxelles glæder jeg mig virkelig også til at drikke lækre specialøl!

Jeg har derfor samlet denne liste over steder, jeg godt kunne tænke mig at besøge. Som en huskeliste for migselv – og måske som en inspiration til dig der enten også skal, eller gerne vil til Bruxelles. Det er lidt af en udfordring at finde præcis information omkring nogle af de mere lokale intiativer og begivenheder, da de oftest står skrevet på fransk eller nederlandsk. Men så giver det vel bare endnu mere anledning til at lade sin nysgerrighed tage styring og gå på opdagelse.

 • Jardins du Fleuriste de Stuyvenberg skulle eftersigende være en helt skøn offentlig have.
 • Parcfarm Tour & Taxis er en non-profit organisation som, hvad jeg kan forstå, handler om at styrke lokale intiativer og hvis formål er at bringe borgere og landmænd tætter på hinanden. I denne weekend er der endda en kimchi workshop!
  (adresse: ved Pannenhuis metrostation)
 • Jean Massart Experimental Garden tilhører Université Libre de Bruxelles, og er som navnet angiver, en eksperimenterende have opdelt i forskellige kategorier, såsom medicinske planter og evolutionerende planter.
  (adresse: Chaussée de Wavre 1850)
 • Second hand butikken Look skulle være en af de billigere af slagsen, som har mærker man kender; såsom Adidas, Wrangler og Replay. Måske kan jeg finde mig nogle kvali cowboybukser her.
  (adresse: Rue du Midi 40)
 • Les Petits Riens er en non-profit kæde, hvor overskuddet går til hjemløse. De har butikker spredt over byen, og skulle være sådan nogle genbrugsbutikker, hvor man måske skal lede lidt for at finde guldet, men til gengæld til meget overkommelige priser.
  (adresse til en af deres butikker; Retro Paradise: Rue Americaine 101)
 • Loving Hut har en food truck i Bruxelles der ofte skifte lokation, som kan findes på deres facebookside. Loving Hut er en stor kæde og jeg har efterhånden spist på deres restauranter, der aldrig er ens, i forskellige byer.
 • Tibetanske dumplings og supper kan fås hos Mo Mo (jeg er ret vild med navnet!) og skulle smage vildt godt!
  (adresse: 27 rue Defacqz)
 • Stor vegetarisk buffet med veganske muligheder kan fås hos Dolma, som også har en shop knyttet til.
  (adresse: 329 Chaussée d’Ixelles)
 • Hos den vegetariske café AMI kan man få veganske burgere og sandwiches.
  (adresse: Rue Lesbroussart 13)
 • Til dagen med ondt i håret efter for mange belgiske øl, kan man eftersigende få ret gode veganske pizzaer hos pizzeria Ai 6 angoli.
  (adresse: Rue de la Croix de Pierre 43)
 • Toukoul er en etiopisk restaurant der har de famøse plattere med “pandekager” toppet med smagfulde gryderetter man spiser med hænderne.
  (adresse: Rue de Laeken 34)
 • Aub.svp skulle have ret lækker vegansk mad, på trods af slet ikke at være en vegetarisk eller vegansk restaurant.
  (adresse: Schildknaapstraat 36)
 • Til at varme sig på, har Laurent Gerbaud Chocolatier varm chokolade lavet på sojamælk og veganske chokolade trøfler.
  (adresse: Rue Ravenstein 2D)

Sikke en liste! Ønsk mig lige held og lykke med at nå at besøge alle stederne og få spist mig igennem det 😉

Har du været i Bruxelles, og tænker at der mangler noget på listen?

grønnerehilsner

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Johanne
  17. november 2016 at 7:18

  Bruxelles er en dejlig by. Jeg boede der i 6 mdr i 2011, og fandt netop mange gode genbrugs butikker. Har dog glemt hvor henne nu desværre. Hold dig fra EU kvarteret, som ikke er særlig spændende, og heller ikke repræsenterer den rigtige by. Den er kedelig og “stram” men resten er smuk, og varm. Jeg håber du når at se lys-showet på byens rådhusplads. Det er værd at se 😉

  • Besvar
   Mo Andersen
   27. november 2016 at 20:56

   Ej hvor spændende at du har boet der i 6 måneder, det må jeg lige høre mere om en dag!
   Jeg er meget enig i at EU kvarteret ikke var særligt inspirerende, men ellers var det en virkelig hyggelig by 🙂

 • Besvar
  Tips til Bruxelles ⋆ Grønnere
  15. november 2017 at 16:31

  […] var som sagt på et kort visit i Bruxelles, hvor jeg fik spist en masse lækker mad, drukket virkelig gode øl og hygget mig rigtig meget. […]

 • Skriv en kommentar