Mad

Svampet glutenfri banankage

Jeg bager stort set aldrig glutenfrit. Hvis jeg gør, er det hvert fald slet ikke bevidst. Derfor er jeg ret overrasket over, at man slet ikke kan smage, at den her banankage er helt glutenfri! Det var lidt et eksperiment, jeg ikke var forberedt på at blive kastet ud i, da jeg pludselig skulle bage en glutenfrikage til en gæst. Heldigvis er der så mange gode madblogs derude, til at hjælpe en, når man pludselig befinder sig i sådan en situation. Efter at have afprøvet denne opskrift med succes fra Chocolate Covered Katie, lod jeg mig inspirere til at videreudvikle den til denne svampede glutenfri banankage. Og fordi banan og chokolade smager så godt sammen, er kagen toppet med en mørk chokolade ganache, til at sætte prikken over i’et.

banankage2

Svampet glutenfri banankage
Til en form på ca. h:4 cm x l: 32 cm x b: 20 cm

  • 500 gr. kogte kikærter
  • 2,5 dl glutenfri mel*
  • 2,5 dl sukker
  • 4 modne bananer (gerne dem med brune pletter)
  • Saft og skal fra 1 økologisk appelsin
  • Saft og skal fra ½ økologisk citron
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 1 tsk. salt
  • 100 gr. chokolade (plade eller knapper)

* Jeg har både haft succes med at bruge Urtekrams universalbagemix og Schärs brot-mix.

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Kom alle ingredienserne på nær chokoladen i en foodprocessor og blend dejen helt cremet.
  3. Hak chokoladen forholdvist groft og kom chokoladen i dejen og rør rundt med en ske til chokoladen er fordelt.
  4. I en bradepande/kageform iklædt bagepapir hældes banankagedejen ud i. Sørg for at dejen er jævnt fordelt i hele formen.
  5. Bag i 35-40 minutter.
  6. Lad kagen køle af inden chokoladeganachen smøres på toppen.

Chokoladeganache

  • 100 gr. mørk chokolade
  • 1 brik havrefløde (2 dl)
  • 3 spsk. smagsneutral kokosolie
  • 1 spsk. agavesirup

Fremgangsmåde:

  1. Lav først ganachen når kagen er kølet ned.
  2. Hak chokoladen groft og smelt den i et  vandbad.
  3. Samtidig lunes havrefløden, kokosolien og agavesiruppen i en gryde.
  4. Når chokoladen er smeltet, røres den lune flødeblanding i den smeltede chokolade med en ske. Hæld kun lidt fløde i chokoladen ad gangen, og tilsæt først mere, når fløden og chokoladen er helt integreret i hinanden. Hælder du alt fløden i på én gang, kan du risikere at ganachen skiller.
  5. Hæld den flydende ganache udover kagen og sæt derefter kagen på køl.
  6. Kagen er klar til severing så snart ganachen har fået lov til at blive kold og størkne sig i køleskabet.

grønnerehilsner

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Johanne
    23. november 2016 at 7:23

    Uhhh hvor ser den bare god ud. Den vil jeg lave! Tror nu bare jeg putter alm mel i, men svampet, banan og chokolade er lige hvad jeg crawer..

    • Besvar
      Mo Andersen
      27. november 2016 at 20:57

      Hvis du prøver med almindeligt mel, må du endelig sige til hvordan resultatet bliver! Tænker også at den sikkert smager lige så godt 🙂

    Skriv en kommentar