Inspiration

Adventsgave: 10% til et grønnere køkken

Der er dukket en ny spændende virksomhed op, der hedder ECOKITCH. Morten og Maria der står bag, sætter kræfter i at finde rundt i junglen af køkken- og spisestuetilbehør, og finder dem der er allermest bæredygtige, uden kemi og plast. Men det handler ikke kun om bæredygtighed, men også om ens egen sundhed, som ofte bliver påvirket af hormonforstyrende og giftige stoffer, fra emballage, tekstiler og køkkeredskaber, vi slet ikke er klar over.

Derfor synes jeg, at det er skønt, at se at der er nogle mennesker, der vil bruge tid på at finde rundt i denne jungle. Og jeg blev helt nysgerrig på, at finde ud af hvem Morten og Maria er, og hvorfor de har valgt at starte denne her virksomhed, at jeg fik lov til at stille dem nogle spørgsmål, som jeg vil dele med jer her. I forbindelse med dette interview, har vi en lille adventsgave til Ecokitch.dk shoppeni 10 dage vil der være 10% på hele sortimentet på webshoppen hvis i brugere koden: grønnere10%. Psst.. De pakker også indm hvis det er en (jule)gave – så fint i gammelt avispapir pyntet med tørrede blade! 

15203240_1796149050653884_3208891673438349616_n

 1. Hej Morten og Maria, vil i ikke fortælle lidt om hvem i er?
  Vi er egentlig to helt almindelige og måske også lidt kedelige mennesker! Vi er mand og kone (som vi i øvrigt hader at kalde os selv, det lyder så gammelt!), som fandt sammen for snart 13 år siden! Vores fælles interesser er hinanden og vores lille familie, god musik, spændende tv-serier, god mad – vist mest af alt bare hygge – og en sund livsstil uden begrænsninger. Morten er 31 år arbejder som kontorassistent og Maria er 28 år, uddannet i butik dog på vej væk fra faget. Sammen er vi forældre til 2 skønne drenge, Vik på 1½ år og Nor på 4 år.
 2. I har lige startet en ny virksomhed, www.ecokitch.dk hvorfor og hvad kan den?
  Den er ikke så magisk som den lyder – men den giver os mulighed for at bidrage til nogle sundere (kemi fri) og bæredygtige køkkener og den giver os mulighed for at sætte fokus på hvad man kan gøre for at undgå en masse ”skidt” i den mad vi laver, serverer og spiser. – Og det er vi stolte af, for vi mener at det er en vigtig sag, som i den grad godt kunne trænge til og fortjener mere opmærksomhed!
 3. Hvorfor er bæredygtighed så vigtigt?
  Her er et spørgsmål, som næsten er så bredt at det bliver uoverskueligt. Kogt helt ned til ingenting: Fordi vi skal passe på det vi har! Naturen, vores børn, fremtiden! For os er det blevet mere og mere vigtigt, i takt med at vi selv er blevet ældre. Vi var teenagere, der ikke skænkede noget som helst af det her en tanke.. Det var egentlig først da vi sammen begyndte at overveje at sætte børn i verden, at det begyndte at blive vigtigt for os.. Og vi tror det handler lidt om, at man faktisk ikke får den helt store information, medmindre man selv opsøger den og det gjorde vi ikke den gang. Efter vi har sat børn i verden, ser det hele bare anderledes ud. Vores børn (og alle andre børn naturligvis) skal have de bedste forudsætninger for et godt liv! Vi skal passe på dem og de omgivelser de skal vokse op i.
 4. Hvad ser i som den største udfordring i et bæredygtigt køkken?
  Vildledelse og manglende fokus! Vi er frustrerede over at man rent faktisk tillader at der sælges så meget ragelse (med det mener vi naturligvis alt det, som indeholder giftstoffer, hormonforstyrrende stoffer mv.), som hverken er godt for mennesket eller miljøet. Og at der oveni hatten ikke informeres bedre om det! Man skal selv undersøge alt til bunds – og ja, det er jo også fint for dem der magter det… Men vi savner helt klart information og fokus. Vi håber at vi kan være med til at gøre det lettere, for andre der savner det samme.. Og på sigt måske også for dem der ikke har skænket det en tanke.
 5. Hvad drømmer i om?
  At blive gamle sammen, at kunne nyde vores familie og se den vokse – en mindre stresset hverdag indeholdende det vi elsker og brænder for. Efter opstarten af vores lille virksomhed, er der da et lille håb om at den vil vokse sig så ”stor” at vi kan skyde i hvert fald ét af vores fuldtidsjobs ud til højre og bare passe vores eget.
 6. Hvis i skal give et godt tip videre til andre der brænder for at starte egen virksomhed, hvad ville det så være?
  Gør det! Og brug de midler I har – undersøg muligheder og gå gerne ned i hver en lille krog. Vi er slet ikke eksperter, vi har ikke et kæmpestort økonomisk råderum, men vi har viljen, lysten og troen på at vi har noget vigtigt at bidrage med.

ecokitchkonkurrence

Udover de 10% til deres workshop med koden grønnere10%, kører Ecokitch for tiden også en konkurrence på facebook, hvor du kan vinde 4 flotte bambus tallerkener plus 2x entrebilletter til Kronborgs julemarked. Alt du skal gøre er at like og kommentere på deres billede inde på facebook!

grønnerehilsner

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Randi
  27. november 2016 at 11:05

  Så dejligt med en virksomhed, der sætter bæredygtighed i højsædet – og så er det nogle virkelig skønne ting, de forhandler 🙂

  • Besvar
   Mo Andersen
   27. november 2016 at 21:00

   Ja det er det nemlig! Det er skønt med sådan en samle sted, da man i butikkerne ofte bliver godt forvirret. Og ja de forhandler sådan nogle fine ting – jeg er helt vild med de her bambus tallerkener og krus og alle deres Solwangs produkter 🙂

  Skriv en kommentar