Mad

Hjemmelavet luksus nougat

Så kom december og forleden skete der noget lidt vildt i mit køkken. Jeg kastede mig nemlig ud i at lave min egen nougat. Det er ikke sådan “fuld fart – hvor det bare vildt” men mere sådan “hvor er det vildt, at det er så simpelt og smager så godt”. Jeg vil aldrig købe færdiglavet nougat igen. Det er ikke for at være selvfed, men denne her hjemmelavede nougat er bare så god og smager af rent luksus! Det er kun 3 simple ingredienser, der er nemme at få fat på. Og det er hurtigere at lave, end at rende helt til Netto for at købe “kokkens køkken” nougat, der er uden mælk og æg (så ved i det, hvis i nu befinder jer i en situation, hvor købe nougaten må gøre det). Den kan spises som den er (hvilket nemt sker, hvis man bare liiiige skal smage) eller bruges i konfekt, bagværk eller hvad man nu ellers bruger nougat til. Den er meget mere koncentreret i smagen pga. den mørkechokolade – alternativt kan man måske bruge en rismælkschokolade, der er lidt mildere i smagen.

nougat2

Hjemmelavet luksus nougat
Giver 200 ca. gr. nougat

 • 100 gr. hasselnødder
 • 100 gr. 72% mørk chokolade
 • 1-2 spsk. agavesirup

Fremgangsmåde:

 1. Rist hasselnødderne i en 175 grader varm ovn i 10 minutter.
 2. Kom de ristede hasselnødder i et rent viskestykke og gnub nødderne således deres brune skal smuldres af.
 3. I en foodprocessor eller lignende, blendes nødderne til en cremet, let flydende, nøddesmør. Det kan godt tage sin tid og tålmodighed. Se evt. i denne guide til mandelsmør hvordan konsistensen ændre sig undervejs.
 4. Smelt chokoladen i et vandbad, ved at komme hakket chokolade i en lille skål der placeres i en lavt kogende gryde med en smule vand.
 5. Bland den smeltede chokolade med hasselnøddesmøren og agavesiruppen. Smag gerne til og justér selv på hvor sød du vil have den.
 6. Kom den flydende nougatmasse i en lille beholder og stil på køl.
 7. Nougaten er klar til brug så snart konsistensen er blevet fast og kan nemt bankes ud af sin beholder.

grønnerehilsner

Relateret indhold

5 kommentarer

 • Besvar
  Ida Sloth
  2. december 2016 at 13:50

  Det skal prøves 🙂 !

  • Besvar
   Mo Andersen
   2. december 2016 at 14:38

   Du må endelig skrive hvad du synes om resultatet! Jeg tænker man også kunne eksperimentere lidt med andre former for nøddenouat som mandel eller hasselnød 🙂

 • Besvar
  Susse Kristiansen
  9. december 2016 at 20:28

  Jeg har lavet nougat efter denne opskrift et par gange. Den er rigtig god. Jeg kan anbefale Nøddebazarens dampede hasselnødder fra Piemonte. Dels behøver man ikke afskalle dem, det har dampningen gjort. Dels smager de i forvejen rigtig meget af nougat. Og endeligt bliver de lynhurtigt flydende, nærmest som karamel, når de blendes. Jeg har eksperimenteret med en variation med hvid chokolade og lakridspulver. Den var ganske god. Jeg prøvede også med at blende tørret mango som var blødt op i vand. Det kom jeg også i en hvid udgave af nougaten. Det blev meget blødt i konsistensen, men vil afgjort egne sig som fyld i chokoladekugler eller i en kage. Det smagte meget af karamel.

  • Besvar
   Mo Andersen
   10. december 2016 at 17:39

   Hej Susse.
   Hvor er jeg glad for, at du synes om opskriften! Og hvor lyder det bare lækkert med de dampede hasselnødder. Ligesiden jeg smagte dem for første gang, har jeg haft lyst til at lave dem til nøddesmør, men de er da også helt ideelle til denne! Jeg prøvede faktisk at dampe nogle hasselnødder selv, men jeg synes ikke de fik samme smag som nøddebazarens.
   Det lyder godt nok spændende med dine eksperimenter! Både den med lakrids og mango sammen med hvid chokolade – det må jeg prøve. Interessant at den med mango smagte af karamel, det kan jeg slet ikke forestille mig, men det lyder vildt lækkert.
   Du må endelig skrive hvis du finder på nye eksperimenter, dem er jeg meget interesseret i at høre om. Tak for inspirationen 🙂

 • Besvar
  Hjemmelavet marcipan ⋆ Grønnere
  15. november 2017 at 16:29

  […] med den hjemmelavede luksus nougat, er det virkelig nemt at lave sin egen marcipan, og den smager tilmed så meget bedre end, dem man […]

 • Skriv en kommentar