Mad

Hjemmelavet marcipan

Ligesom med den hjemmelavede luksus nougat, er det virkelig nemt at lave sin egen marcipan, og den smager tilmed så meget bedre end, dem man kan købe. Billig marcipan kan endda være noget at et snyde produkt, idet nogle producenter kommer abrikoskerner i blandingen for at gøre marcipanen billigere! Men med denne opskrift på hjemmelavet marcipan, ved du præcist, hvad der er i, for det er to utroligt simple ingredienser: mandler og agavesirup. Det eneste det kræver er en god foodprocessor, der kan blende mandlerne til mel. Hvis man ikke ejer sådan en, er det også muligt at bruge mandelmel, som man kan købe i det fleste butikker. Jeg lavede min marcipan ret grov, for jeg er egentlig ikke særlig meget til smagen af marcipan. Jo finere mel = jo finere marcipan, der minder om det du kan købe, bare meget bedre!

Hjemmelavet marcipan
Giver ca. 400 gr.

 1. 300 gr. mandler
 2. 1 dl agavesirup

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 175 grader.
 2. Kom mandlerne i en skål og hæl kogende vand udover så alle mandlerne er dækket.
 3. Smut derefter mandler ud af sin skal.
 4. Kom de smuttede mandler på en bageplade og tør dem i ovnen i 5-10 minutter.
 5. Lad mandlerne køle af.
 6. De tørrede mandler kommes derefter i en foodprocessor hvor de blendes til mel. Jo finere mel, jo finere bliver marcipanen.
 7. Kom mandelmelet i en skål og bland sammen med agavesirup med hænderne. Massér massen godt til det begynder at samle sig til marcipan.
 8. Rul marcipanen til en lang pølse og opbevar den i en lukket beholder eller plastikwrap i køleskabet til det skal bruges.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Linn
  17. december 2016 at 15:45

  Jeg har stadigvæk ikke prøvet at lave egen marcipan, men hver gang jeg læser om nogen, der har gjort det, får jeg lyst til at prøve selv. Og det virker jo virkelig nemt. Kan være, jeg skal tage din opskrift med i køkkenet og fået det gjort den her weekend 🙂

  • Besvar
   Mo Andersen
   21. december 2016 at 11:47

   Det er også virkelig nemt! Og smager virkelig så meget bedre end købt marcipan. Det skal du da helt klart kaste dig ud i 🙂

  Skriv en kommentar