Mad

Hjemmelavet nutella

Jeg er vild med duften af ristede hasselnødder. At blende dem til nøddesmør med lidt kakaopulver og agavesirup var bestemt ingen dårlig idé. Hej barndomsminder med nutella i hele mundvigen! Det smager så syndigt og så godt, ja virkelig så meget bedre end købe nutella, men det er slet ikke så syndigt igen. Hasselnøder er i sig selv ret søde, så det drejer sig egentlig ikke om meget agavesirup, før sødmen er som den skal være. Agavesirup påvirker nemlig ikke blodsukkeret i lige så høj grad, som det hvide sukker og glukosesirup der er i købe nutellaen. Men det vigtigste er nu altså smagen. Et stykke ristet brød med hjemmelavet nutella der næsten smelter ned i det varme brød – mmh! Og så er det fandme lækkert, at det er så nemt at lave – 3 ingredienser og 1 foodprocessor, så er der nutella. Ja tak!

hasselnoeddenutella2

Hjemmelavet nutella

  • 150 gr. hasselnødder
  • 2 spsk. agavesirup
  • 1 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Rist hasselnødder i 10 minutter i en 175 grader varm ovn.
  2. Kom de ristede hasselnødder i et rent viskestykke og gnub den brune skal af nødderne.
  3. Kom de afskallede ristede hasselnødder i en foodprocessor og blend til en cremet flydende konsistens. Du kan se de forskellige step i blendeprocessen lige her. Giv gerne din foodprocessor nogle pauser undervejs, så den ikke brænder sammen.
  4. Kom 2 spsk. agavesirup og 1 spsk. kakaopulver ned til hasselnøddesmøren i foodprocessoren og blend igennem indtil det hele er blandet godt ind i hinanden.
  5. Opbevar i et glas i et køleskab og nyd nutellaen som du normalt ville.

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar