Mad

Lune chokosnegle

Jeg er stor fan af instagram, da jeg altid får så meget inspiration af folks billeder. For nyligt dukkede et mega lækkert billede op på mit feed, af en der havde bagt kanelsnegle med dadler. Jeg har glemt hvis profil det var, og jeg er ikke klar over, om det var lavet ud fra en opskrift. Men jeg blev så inspireret, at jeg tænkte, at det ville jeg også prøve at bage. Da jeg ved at dadler og chokolade klæder hinanden rigtig godt, tilføjede jeg en god mørk chokolade i blandingen. Det blev til den her opskrift, som gav mig 24 stk. lune chokosnegle, jeg har guffet af lige siden. Og de er altså bedst lune, for så er chokoladen varm og smeltende for hver bid man tager – og dét er altså godt! Ikke at de ikke kan spises kolde – de smager også rigtig godt kolde. Men når de er lune bliver de altså lige dét bedre.

chokosnegle2

Bonus ved denne opskrift er, at den er sukkerfri, hvis man bruger en sukkerfri mørk chokolade vel at mærke. Æblemosten og dadlerne søder disse snegle perfekt. Og hvis man ikke er meget for at bruge olie, så kan den sagtens udelades. Jeg synes, at dejen bliver lige lidt mere smidig og blød, når der er olie i. Men det er helt klart en smagssag!

Lune chokosnegle
Ca. 20-25 stk.

Dej:

  • 25 gr. gær
  • 1 dl æblemost
  • 2 dl vand
  • 3 spsk. olie
  • 3 dl fuldkorns ølandshvede
  • ½ tsk. salt
  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl hvedemel til æltning

Fyld:

  • 200 gr. dadler uden sten
  • 1 dl kogende vand
  • 2 spsk. kanel
  • 1 tsk citronsaft
  • 100 gr. mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. I en stor skål opløses gæren med 1 dl lun fingervarm æblemost (pas på at du ikke dræber gæren ved at æblemosten er for varm) med et piskeris.
  2. Kom derefter 2 dl vand, 3 spsk. olie, 3 dl fuldkorns ølandshvede og ½ tsk. salt i skålen og rør rundt med en stor træske.
  3. Kom derefter hvedemelen i lidt ad gangen. Når dejen i skålen begynder at samle sig og slippe siderne af skålen, kommes dejen ud på et meldrysset bord og æltes med den resterende hvedemel. Mel kan opføre sig anderledes og du har måske brug for at bruge mere eller mindre hvedemel end jeg gjorde. Føl dig frem, dejen skal være elastisk og ikke klistre sig til bordet.
  4. Lad dejen hæve i 1-2 timer et lunt sted.
  5. For fyldet blendes dadler, vand, kanel og citronsaft med en stavblender indtil det er helt cremet. Pas på du ikke brænder dig på det varme vand når du blender!
  6. Hak den mørke chokolade groft. Der må gerne være både store og små stykker i blandt.
  7. Når dejen er hævet, kommes den ud på et meldrysset bord og rulles til en stor rektangel med et kagerulle.
  8. Smør først daddelcremen ud over hele rektanglen, gerne så langt ud i kanterne du kan.
  9. Drys derefter den hakkede mørke chokolade udover.
  10. Rul dejen fra en af rektanglens lange sider til en lang snegl/pølse.
  11. Skær derefter 1-2 cm tykke skiver og placer skiverne fladt på en bageplade og tryk dem gerne lidt fladere.
  12. Lad sneglene hæve i ½ time før de bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter. Du kan evt. pensle dem med lidt olie eller sojamælk.
  13. Sneglene nydes bedst lune og egner sig perfekt til at fryse ned.

 

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar