Mad

Edamamesalat med cremet hindbærdressing

Jeg har altid frosne pillede edamamebønner i min fryser. Altid! Hvorfor? Fordi de smager så godt og kan pifte enhver salat op. Og hvis man gider at bruge lidt mere tid på dem, kan man også lave en virkelig god hummus ud af dem. Men som jeg har gjort i den her simple salat, er bønnerne ristet på panden i sesamolie og salt. Det er så simpelt og smager så godt, at jeg sagtens kunne finde på bare at spise dem sådan. Men det er nu også meget rart med noget der knaser og en lækker dressing. Jeg fik udnyttet havens sidste hindbærbuske til at lave en virkelig lækker cremet dressing med tahin. Salaten egner sig både som tilbehør til aftensmaden eller som et let frokostmåltid.

salat1

Edamamesalat med cremet hindbærdressing

Ingredienser:

  • 50 gr. frisk spinat
  • 150 gr. frosne pillede edamamebønner
  • Sesamolie
  • Salt
  • 1/4 granatæble

Dressing:

  • 60 gr. tahin
  • 70 gr. hindbær
  • Saften fra en citron
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. sukker/sirup
  • ½ tsk. salt

Fremgangsmåde:

  1. På en stegepande steger du edamamebønner i en smule sesamolie og salt til edamamebønnerne har fået lidt farve. Tag dem derefter af panden og lad dem køle ned.
  2. Alle ingredienserne til dressingen blendes sammen i med en stavblender i et stavblenderglas. Smag gerne til!
  3. Skyld spinaten for jord og kom derefter spinaten i en fin salatskål.
  4. Pil granatæblet og kom kernerne i skålen med spinaten.
  5. Kom de stegte edamamebønner ned i skålen når de er kølet ned. Hvis du kommer dem i imens de er varme, bliver spinaten slatten.
  6. Hæld dressingen udover salaten eller server dressingen ved siden af salaten.

grønnerehilsner

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar