Mad

Nem kartoffelrösti

Det er en gammel klassiker, kartoffelröstien, som vidst oprindeligt blev spist nogle steder i Schweiz til morgenmad. De er så nemme at lave, med så få ingredienser, og kræver bestemt ikke æg for at hænge sammen. Så hvis du er lige så stor kartoffelfan som jeg er, kan jeg varmt anbefale at få röstien tilbage på menuen, hvis den også forsvandt ud af dit repetoir. Jeg synes, det er så ærgeligt, at kartoflen for nogle år tilbage fik et rigtig dårligt ry for at være usund. Den er på ingen måde fedende, som mange er blevet bildt ind, men derimod mindre energitæt end ris og pasta, rig på kostfibre, c-vitamin og kalium. Og så smager den også bare godt, altså hvilken ret med kartofler smager ikke godt?! Jeg elsker selv de helt almindelige “kedelige” kogte kartofler, for de egner sig helt klart bedst til en god grøntsagssovs!

rosti2

Nem rösti
Giver ca. 5 stk.

 • 3 store bagekartofler
 • 1 fed hvidløg
 • Rosmarin
 • Salt
 • Peber

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartoflerne hvis de ikke er øko, eller så kan du beholde skralden på, og derefter rive dem groft på et rivejern.
 2. I en skål kommes de revne kartofler sammen med et fed presset hvidløg, rosmarin (eller andre krydderier, samt salt og peber.
 3. Bland det hele godt sammen.
 4. Form en flad “bøf” af den råmasse, pres gerne lidt ekstra til, så væden presses ud og steg de rå rösti på en middelvarm pande. Er panden for varm, bliver de ikke stegt nok igennem indvendigt. Giv dem der minimum 5 minutter på hver side på en middelvarm pande.
 5. Voilá! Rösti. Nyd med en god salat og måske lidt sovs?

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Randi
  5. februar 2017 at 9:58

  Det er egentlig rigtig, rigtig længe siden, jeg har smagt rösti, men det smager jo smaddergodt. Jeg regner med, at du bruger noget olie af en slags til at stege i, selv om det ikke fremgår af din opskrift 🙂

  • Besvar
   Mo Andersen
   13. februar 2017 at 4:13

   Ja det gør de nemlig!

   Hvis de skal blive sprøde steger jeg i olie, ellers steger jeg uden i en slip-let pande 🙂

  Skriv en kommentar