Mad

Rødbederösti

Rødbederösti – et lille twist til den traditionelle rösti. Det er så nemt at lave rösti, og det smager simpelthen så godt. Jeg er blevet glad for at lave dem til et let frokostmåltid med en god salat ved siden af. Når man laver röstien med rødebede, bliver konsistensen en smule anderledes, end hvis de kun var med kartofler. Hvor kartoflerne bliver mere faste i konsistensen, når de er tilberedt, bliver rødbeden mere blød i det. Det er derfor ikke den samme oplevelse at spise en rødbederösti, men det betyder ikke, at den ikke smager godt! Jeg er nemlig vild med rødbede, og er stærk begejstret for at have fundet en ny måde at tilberede den skønne røde grøntsag på.

Rødbederösti
Giver ca. 3 stk.

  • 1 stor kartoffel (ca. 160 gr.)
  • 1 rødbede (ca. 160 gr.)
  • 1 lille fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Riv rødbeder og kartofler groft på et rivejern.
  2. Bland de revede grøntsager i en skål med presset hvidløg, salt og peber.
  3. Tag en klump op med hænderne, pres væden fra, og form små flade “bøffer”.
  4. Steg den rå rösti på en pande med lidt olie på middelvarm pande (ved for høj varme vil röstien være rå i midten) – så giv den ca. 5 minutter på hver side mindst.
  5. Voilá!

grønnerehilsner

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Randi
    19. februar 2017 at 11:29

    Det må prøves. Vi dyrker hvert år rødbeder i haven, og jeg er glad for at få inspiration til nye måder at tilberede dem på 🙂

    • Besvar
      Mo Andersen
      2. marts 2017 at 1:52

      Glad for at jeg kunne inspirere! Rødbede er fantastiske, hvor lyder det dejligt at du dyrker dem i haven 🙂

    Skriv en kommentar