Mad

København: Souls

Inde ved Melchiors Plads på Østerbro ligger den populære restaurant Souls, der åbnede sidste år. Maden er 100% plantebaseret og menuen er blandt andre konstrueret af en af Danmarks bedste veganske kokke, Neel Engholm. Jeg havde for nogle år siden fornøjelsen af at være i praktik hos Neel, og det er bestemt ikke en overdrivelse, når jeg siger, at alt hun kreerer, smager fuldstændigt fantastisk.

Sidste år besøgte jeg Souls, og husker svagt, at jeg fik en virkelig god burger! Så jeg var nysgerrig på at besøge stedet igen, nu hvor jeg er kommet hjem. Stedet emmer af en Østerbrosk-vibe med pladser til at sidde udenfor og nyde det (nogle gange) gode vejr. Da ejerne er to australiere, kan man blive mødt på engelsk, lige så vel som deres hjemmeside, Facebookside og Instagramprofil bliver kørt på engelsk. Priserne er typiske “Københavnerpriser”; du finder både noget spiseligt på menuen til 68 kr. såvel som noget til 195 kr.. Men jeg synes personligt at kvaliteten er i top, så man får bestemt det, man betaler for.

Som det ses på billedet fik jeg sandwich ved navn Sweet and Smokey til 75 kr. med tomattapanade, søde kartofler, forårløg, koriander, tomater, solsikkepesto og salat. Den var fyldt med umamismag, og var lækker cremet. Dog var jeg lidt ærgerligt over brødet, som efter mine smagsløg var lidt kedelig og færdigkøbt. En lækker hjemmebagt bolle med lidt mere smag og bid i ville have klædt fyldet rigtig godt.

Dertil bestilte jeg også en Iced Matcha Latte til 40 kr., som var helt perfekt! Jeg er blevet så glad for matcha efter at have rejst i Japan, og Souls variant var præcis, som den skal være; hverken for sød eller kraftig. Min veninde bestilte en flot Acai Bowl til 78 kr. med müsli, bær, kokosflager og banan som var super lækker.

Man går derfra med en let mavefornemmelse og en lækker tilfredshedfornemmelse af at have spist et frisk, næringsrigt og velsmagende måltid. Jeg kommer helt klart igen en dag for at prøve deres brunch og spændende salater. Og så taler deres slogan til min indre rebel: Eat like you give a fork!

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar