Inspiration

Tip: Sådan renser du en rørhat

Når man plukker svampe, kommer der ofte jord og rester fra skovbunden med ned i kurven. Det er derfor en god idé at bringe en lille urtekniv og pensel med sig ud, eller en special designet svampekniv der besidder begge dele. Renser man svampene lige når man har plukket dem, slipper man for en masse arbejde, når man kommer hjem. Mange af os kender nok til at børste jord af svampe, men det er lidt anerledes at rense en rørhat.

De spiselige rørhatte smager simpelthen så godt, og er en lækker fangst at finde på sin svampejagt. Dog er vi ikke de eneste, der synes dette; ormene stor trives i de flotte svampe. Det er derfor vigtigt, at fjerne rørene så snart man har skåret sin rørhat fri, da ormene ellers hurtigt finder vej op i “hatten”. Med en lille urtekniv skrabes rørene forsigtigt, som vist på billedet for oven og neden. Man vil nogle gange finde, at den ene del af svampen er beboet, men at den anden del er fin. Skær da blot den del væk og gem hvad der er spiseligt og uberørt tilbage.

Har du haft held i år med at finde svampe?

 

 

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    5 tips til svampejagten ⋆ Grønnere
    10. september 2017 at 10:17

    […] og dermed vil genspire til næste år. Pensl allerede svampen fri for jord når du finder den. (Tip: Sådan renser du en rørhat) Derved sparer du rigtig meget tid på at rense, når du kommer […]

  • Skriv en kommentar