Projekter

Test: 3 slags Kombucha

Hvis man har fulgt lidt med på min instagram, vil man vide at jeg har været på en kombucha jagt her i København. Jeg har testet 3 forskellige dansk producerede kombuchas af, som jeg købte i Kiøhsk på Vesterbro til nogle noget pebrede priser. Har man også fulgt lidt med her på bloggen, vil man vide at jeg også selv har kastet mig i gang med brygge min egen kombucha. Jeg blev lidt besat af at drikke kombucha, da jeg  var i Californien, hvor jeg hver dag købte en ny smagsvariant, indtil jeg fandt min absolutte yndlings fra GT’s kaldet “Mango Madness”. Da jeg kom hjem troede jeg, at det ikke ville være muligt at købe færdiglavet kombucha. Heldigvis tog jeg fejl. Det viser sig at man blot skal have kombuchabrillerne på, for rundt omkring i 7/11, Irma, caféer og restauranter sælges der faktisk et nogle enkelte mærker kombucha.

Læsk:

Denne kombucha lever virkelig op til sit navn – en meget sommermild kombucha med en lækker smag af blid hyldeblomst. Den er ikke så sur i det, som mange af de kombuchas jeg drak i Californien, og jeg tænker, at den derfor er en rigtig god starter-kombucha, til dem der aldrig har smagt det før. Jeg savnede at der var lidt mere brus i, da man næsten ikke kunne mærke det. Bonus point for at den er økologisk! Og så synes jeg flasken er så fin og virkelig pænt designet. Jeg ser mig selv servere den til gæster og tage den med til specielle arrangementer. Men den er dyr! Omkring 35-38 kr. for en flaske. Det er lidt ærgerligt.

Kig her for at se hvor læsk forhandles.

Ilovekombucha:

Endnu en økologisk kombucha, som i modsætning til de andre er mere sød, mindre sur og har flere bobler. Den mindede mig meget om en sodavand, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt. Jeg kan godt lide syrligheden ved kombucha, og at de ikke er alt for søde. Derudover havde jeg en forventning om at smagen af gurkemeje ville være mere fremtrædende og stærk, som når man køber noget med ingefær. Du kan nok fornemme, at jeg ikke ville købe den her kombucha igen. Jeg vil dog ikke afvise, at de der ikke bryder sig om det syrlige ved kombucha, men stadig gerne vil have de gavnlige effekter og/eller undgår almindelig sukkersodavand, vil synes om denne. Faktisk snakkede jeg med en fra mit studie, som synes at den smagte godt! Så konklusionen må være smag og behag.

Kig her for at se hvor Ilovekombucha forhandles

Vildværk:

Vildværk er lidt hyggelig. Den virker nemlig utrolig autentisk og hjemmebrygget med den fine historie på etikken, om hvordan det er 3 venner der egentlig bare var vildt begejstrede for kombucha, og ville dele denne begejstring. Den minder mere om de kombuchas jeg drak i Californien end de andre, da den er syrlig, brusende og mere krydret. Jeg er vild med at den ikke er særlig sød, og synes eftersmagen af grape og grøn peber er rigtig lækker. Helt klart en kombucha jeg ville købe igen. Men jeg kan forestille mig, at folk der ikke har smagt kombucha før, vil synes at den er lidt mere speciel i smagen end de to overnævnte.

Vildværk forhandles kun i Kiøhsk.

Jeg kan ikke huske prisen på de andre to, men jeg kan huske jeg betalte næsten 100 kr. (!!!) for alle 3. Så det er altså en dyr fornøjelse. Men så kan man jo brygge det selv, som jeg har skrevet lidt om her.

Jeg har fået et tip om at man også kan finde kombucha i den nye café The Yellow Rose i indre København, så det er mit næste stop. Og The Coffee Collective har i samarbejde med Læsk udviklet en kaffe kombucha jeg er lidt spændt på, da jeg egentlig ikke bryder mig om kaffe. Hvis du kender til andre kombuchamærker, må du meget gerne skrive hvor kan jeg kan finde dem 🙂

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  Johanne
  8. oktober 2017 at 7:56

  Tak for godt indlæg. Jeg har kun smagt den fra Läsk, og er glad for den. Hvis du synes den bruser “for lidt” tror jeg ikke at jeg vil synes om rigtig kombucha.. Jeg synes nemlig stadig den bruser for meget. Savner en syrlig, læskende drik uden for meget brus

  • Besvar
   Mo Andersen
   8. oktober 2017 at 16:49

   Tusinde tak 🙂
   Gad vide hvor meget din så brusede? Den jeg fik var der nærmest ingen brus i og jeg er normalt typen der synes der er alt for meget brus i cola, så kan udemærket godt følge det med at ønske sig noget mindre brusende.

 • Besvar
  Kombucha: Min første bryg ⋆ Grønnere
  11. oktober 2017 at 10:20

  […] er gået total kombucha madness på bloggen. I know. Jeg skrev for ikke så længe om mit nystartede kombucha projekt. Og cirka 14 […]

 • Besvar
  Projekt: Kombucha i Australien ⋆ Grønnere
  24. april 2018 at 7:26

  […] der har fulgt med på bloggen det sidste halve års tid, vil vide at jeg er tosset med kombucha. Jeg startede tilbage i September med at skaffe mig en SCOBY til at brygge en masse. Men da jeg er […]

 • Skriv en kommentar