Projekter

Kombucha: Min 2. bryg

Efter min første bryg blev færdig, gik der ikke længe før den næste portion var klar. Denne gang eksperimenterede jeg med 2 nye smage; en med vanilje og en med hyldeblomst/lavendel. Jeg fik tippet af Marianne Lunamin instagram om at lave 2. fermenteringen med vanilje. Jeg havde desværre ikke nogen vaniljestang liggende, så jeg brugte en halv tsk. vaniljepulver i stedet. Det fungerede virkelig godt! Kombuchaen har fået en rigtig lækker og afrundet smag af vanilje, så næste gang vil jeg prøve at se, hvad forskellen er med en vaniljestang.

Den med hyldeblomst og lavendel smagte ikke så meget af lavendel, som jeg havde ønsket. Måske skal der meget mere lavendel i. Eller måske vil frisk lavendel være bedre. Smagen var stadig rigtig god og hyldeblomsten er rigtig lækker sammen med kombucha.

Da jeg åbnede mine glas efter 5 dage i mørke og uden ilt, var der dannet sig en fin lille tynd SCOBY i hver glas. Nu giver det slimede omkring bærene fra min sidste bryg mening. Jeg fik nemlig fortalt at det nok var en SCOBY der havde lagt sig om bærene og nu er jeg selv slet ikke i tvivl.

Næste bryg skal snart sættes over. Her tænker jeg at eksperimentere med ingefær og gurkemeje. Min kombucha er stadig for sød, så jeg skal stadig have justeret lidt på sukkermængden. Jeg har købt et stort 6 liters glas med taphane i Tiger, som jeg snart skal have rykket min SCOBY over i, så jeg kan producere meget mere kombucha. Jeg flytter til Nørrebro i morgen, så der kan mit kombucha madness for alvor gå i gang.

Prøv lige at se hvor fint et mønster der kom i min kombucha, efter jeg fortyndede den med lidt vand! Glasset er også fra Tiger, og jeg ville sådan ønske at man stadig kunne købe dem.

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar