Inspiration

Årets sidste svampejagt

Jeg var ude i weekenden på endnu en svampejagt. Det skulle vise sig, at det blev til årets sidste svampejagt, da jeg fik fortalt, at der har været nattefrost for nyligt. Svampe og nattefrost er endnu en plante, der ikke går hånd i hånd, desværre. Jeg havde ellers håbet på at finde en masse tragtkantareller i min foretrukne svampeskov. Hvad jeg fandt kan ses på billedet. En håndfuld amethyster og én enkelt kantarel. Amethysterne var der utrolig mange af; mange små spæde svampe som ville være helt ideelle at gå ud efter om et par uger. Dog er jeg blevet gjort opmærksom på, at de smukke violette amethyster nu frarådes at spise, da de kan indeholde store mængder af arsen som er kræftfremkaldende. Amethyster smager ikke af så meget igen, så det er heldigvis ikke så ærgerligt igen. Men det er nu ellers en af mine yndlings svampe at finde. Dels fordi jeg er herre god til at spotte dem, og dels fordi jeg synes, de har sådan en smuk farve. Jeg kan tydeligt huske første gang, jeg fandt en, og hvor overrasket jeg blev, over at de var spiselige; noget så lilla virkede næsten unaturligt. Men fra nu af vil jeg blot lade dem blive i jordbunden, når jeg jagter svampe.

Så dette var som sagt dét for årets svampe! Jeg krydser fingre for at næste år, bliver endnu et godt svampeår.

 

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar