Projekter

Nyt hjem til SCOBY

Min SCOBY har nu fået et nyt hjem. Jeg er klar over at jeg for det meste omtaler den knap så kønne levende bakterie- og gærkultur SCOBY som en person. Men det er den næsten også blevet for mig! Inden jeg kastede mig ud i mit kombucha projekt, læste jeg om mange der netop grinte og jokede lidt af hvordan deres SCOBY var som et familiemedlem for dem. Og hvor stolt man bliver, hver gang den producerer en ny baby. Hvilket jeg skal hilse at sige er ret tit! Det lyder måske helt skørt, men jeg hilser  på den, og kigger til den hver gang jeg er i køkkenet. Da jeg var i Australien og lavede workaway på et øko-resort og permakultur sted, lærte jeg af en af de ansatte at sende “good vibes and love” til sin kombucha hver dag. Det var i Byron Bay, et sandt hippieparadis, så det var ikke så underligt at gøre dernede. Man kan tænke hvad man vil om det, og du må meget gerne grine af mig for at gøre det. Dog har jeg lært utrolig meget af det; hvor underligt det end lyder.  Men ser du, hver gang jeg tænker, at jeg skal sende nogle gode vibes og lidt kærlighed til min SCOBY, kan jeg mærke, at det løfter mit humør lidt. For man kan ikke sende gode vibes og kærlighed, hvis man er sur. Det minder mig om, hvor vigtigt det er at være kærlig til sine omgivelser, på trods af at man er træt eller i minus overskud. Så nu sender jeg gode vibes og kærlighed ud til mennesker, min SCOBY, naturen eller hvad jeg nu føler skal have lidt. Om vibrationerne når hen til dem ved jeg ikke, men det gør mit humør bedre, så det er det værd.

Det blev en lille afstikker. Hvad jeg egentlig ville sige er, at SCOBY har fået et nyt hjem: Nemlig denne flotte 6 liters glas beholder med en smart tap forneden. Den er købt i Flying Tiger til 150 kr.. Og det er så smart! Jeg kan nu tappe første fermentationen ned i nye glas til anden fermentationen, uden at rykke rundt på SCOBY, men blot hælde ny kold sukkervand derned. Dog samler dig sig lidt gærbundfald, så indimellem skal den lige tømmes og filtreres.

 

 

 

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Living With Less
  24. oktober 2017 at 19:10

  Så hyggeligt at følge med i dit kombuchaprojekt ♥︎

  • Besvar
   Mo Andersen
   25. oktober 2017 at 17:33

   Det er jeg så glad for at høre, Maria! Jeg synes også det er et hyggeligt projekt at have gang i 🙂

 • Besvar
  Kombucha: Patentflasker ⋆ Grønnere
  15. november 2017 at 15:40

  […] SCOBY havde vokset sig dejlig stor i sin nye beholder. Det betød at min kombucha virkelig hurtig blev meget sur. Så nu har jeg skilt den store SCOBY i […]

 • Skriv en kommentar