Projekter

Oktobers skraldemad

Min room mate og jeg udfordrede som sagt os selv til ikke at købe grønt, frugt eller brød i hele Oktober. Disse råvarer skulle vi i stedet skralde. Udfordringen gik helt smertefrit. Faktisk virkede det slet ikke som en udfordring, da vi ingen problemer havde med at skralde disse ting. Og det er endda på trods af, at vi flyttede undervejs midt ind til byen, hvor vi ellers troede, at det ville blive sværere at finde gode skraldesteder.

Jeg har ikke fået taget billeder af alle vores fund, da det ofte er om aftenen, hvor det er mørkt med dårlig belysning. På min instagram har jeg indimellem filmet vores fund (følg mig på instagram her). Men her er en liste over hvad vi har skraldet i Oktober:

 • Kartofler
 • Søde kartofler
 • Rødløg
 • Gule løg
 • Porre
 • Forårsløg
 • Hvidløg
 • Gulerødder
 • Rødbeder
 • Grønkål
 • Spidskål
 • Persillerødder
 • Banan mynte i potte
 • Masser af dild i potter
 • Persille
 • Jordbær
 • Blåbær
 • Kiwi
 • Æbler
 • Avocadoer
 • Grapefrugt
 • Passionsfrugt
 • Granatæblekerner
 • Hvidløgsspirer
 • Bønnespirer
 • Agurker
 • Radiser
 • Bladselleri
 • Knoldselleri
 • Tomater
 • Brød (så meget brød! Fryseren er fyldt til renden!)
 • Store mængder frisk gurkemeje
 • Hokkaido græskar
 • Müsli
 • Snackbarer
 • Og mere jeg sikkert har glemt!

Mange af de råvarer der står på listen er endda økologiske – mindst 50% af det! Jeg er næsten tom for ord over hvor meget mad der bliver smidt ud, der er fuldstændigt spiseligt. Jeg er ikke blevet syg, og jeg har ikke sultet. Tværtimod har det betydet, at jeg har sparet en hel masse penge i den her måned, og vi har fundet meget mere mad, end hvad vi kan nå at spise. Dertil har min room mate fået gratis grøntsager, frugt, hummus og frokost ved at gå spise aftensmad til en 20’er til folkekøkkener.

Selvom det har været rart at spare penge på mad og altid have frisk grønt og frugt i køkkenet, må jeg mest af alt sige, at det provokerer mig helt vildt. Jeg synes det er noget gris, og er helt uforstående overfor, at man ikke har fundet et system, der kan omsætte frugt og grønt, der måske har fået nogle tryk, eller har én muggen citron/appelsin/æble/osv. i nettet. Det gør mig sur og ked af det, og derfor har jeg tænkt mig at blive ved med at skralde og skrive om det. Jeg håber det kan være med til at belyse denne enorme madspildsproblematik der er skjult for de fleste.

Fik du skraldet i Oktober?

 

 

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Randi
  30. oktober 2017 at 13:20

  Det er sørgeligt og helt forkert, at så meget god mad kasseres. Jeg er forarget over, at det sker – men jeg synes, det er godt, at du og andre bruger noget af maden og ikke mindst, at du skriver om det!

  • Besvar
   Mo Andersen
   30. oktober 2017 at 13:51

   Hej Randi

   Tak for din kommentar – rart at høre jeg ikke er alene om min forargelse! Og dejligt du vil læse med 🙂

  Skriv en kommentar