Projekter

Kombucha: Patentflasker

Lige siden jeg startede mit kombuchaeventyr, har jeg begejstret skrevet om det. Her er nu næste begejstring i min brygning: mine nye patentflasker. Jeg var for 2 uger siden i Amsterdam for at besøge min søster, hvor jeg fik drukket mig igennem alle de kombuchas, jeg kunne finde (se mere på min instagram her). Nogle af dem var så smarte, at de blev solgt i patentflasker. Kombucha danner kulsyre når den fermenterer, og man skal derfor være opmærksom på, at ens beholder ikke sprænger! Jeg tænkte, at hvis de blev solgt i sådan en flaske, måtte det være fordi, de er ideelle til at have kombucha i. Og jeg kan allerede se effekten af at have dem i patentflaskerne. Mine andre beholder mistænker jeg lidt for ikke at lukke så tæt som de gerne skulle. Nu er der ihvertfald meget mere brus i min kombucha, og jeg behøver ikke at “poppe” låget lige så ofte for undgå overtryk i glasset. Det er sgu da smart!

Min SCOBY havde vokset sig dejlig stor i sin nye beholder. Det betød at min kombucha virkelig hurtig blev meget sur. Så nu har jeg skilt den store SCOBY i mindre dele. Den danner nemlig en ny SCOBY (en lille baby) hver gang man brygger på den. De to baby SCOBY’er er kommet i glas, og jeg går lidt og overvejer, hvad jeg skal bruge dem til. Jeg har hørt om, at folk bruger dem i surdejen, laver dem til vingummi og andre sjove ting. Hvad bruger du dine baby SCOBY’s til?

 

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar