Projekter

SCOBY er kommet på hotel

Jeg ved godt det lyder helt skørt. Det gør alt det her kombucha snak nok. Men det hedder det altså – at komme SCOBY på hotel. Eller faktisk er det nu SCOBY’s, da jeg har flere, den laver jo en ny baby hver gang (er der en københavner der vil have en??).

Men da SCOBY fik et større hjem, jeg har rendt lidt ind og ud af landet og vendt op og ned på mit liv endnu gang, producerede jeg mere kombucha, end hvad jeg kunne nå at drikke. Jeg  var ellers selv ret optimistisk omkring, at det da aldrig kunne ske. For meget kombucha?! I hvilken verden? Nå. Men altså, når man ikke er hjemme så meget, må jeg desværre erkende at det kan det.

Hvad gør man så? Jo man kommer bare SCOBY på hotel. Eller det vil sige, at jeg lod være med at hælde en ny kæmpe portion sød te ned til SCOBY i sin kæmpe krukke, men lod den faktisk bare helt være. Ellers er det en smart måde at opbevare sine SCOBY’s. Alt det kræver er en glaskrukke, SCOBY, startervæske og lade den stå med et klæde over, som man ellers ville gøre i 1. fase. Og så hygger den sig bare der. Og vokser, skal jeg hilse at sige. Min SCOBY er blevet kæmpe! Når jeg skal til at brygge igen, kasserer jeg det meste af væsken den har “sovet” i, da det er blevet alt for eddikesurt. Måske tager jeg lige SCOBY og baby op, og renser hele krukken, da der også har samlet sig en del gærtråde i bunden. Men, så starter jeg bare igen når det passer mig. Vildt smart. God brygning derude.

Hvis du vil læse lidt mere om tips til sit SCOBY hotel, synes jeg, at denne guide er ret god.

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar