Bæredygtige tanker

At rydde ud

Lige siden jeg er kommet hjem fra min seneste rejse, har jeg haft et noget anstrengt forhold til min garderobe. På farten brokkede jeg mig nogle gange over, at jeg var træt af at gå med det samme tøj igen og igen, siden det jo er begrænset, hvor meget man kan slæbe rundt på ryggen gennem 7 lande. De første dage hjemme nød jeg, at kunne tage noget andet og dejligt rent tøj på. Men så småt som hverdagen trådte i kraft, fandt jeg, at hver gang jeg skulle skifte tøj, stod jeg i hvad der føles som hundrede år foran mit klædeskab. Jeg kunne ikke finde ud af hvad jeg skulle have på.

Da jeg nu har besluttet mig for at pakke mine ting endnu en gang, fik jeg den idé at rydde ud i alt mit tøj. Jeg er generelt en der sjældent køber nyt tøj. Rigtig meget af mit tøj er mindst 10 år gammelt, min søsters gamle tøj eller genbrugstøj. Og det føles så befriende, at skille sig af med alt det tøj man ikke går med! Det gik op for mig hvor meget af det samme tøj, jeg egentlig har skaffet mig. Alt aaaalt for mange skjorter blandt andet.

Jeg startede med at følge en regel, jeg fik anbefalet: Hvis du ikke har haft dette stykke tøj på i løbet af det sidste år, er det ud – eller det vil sige videre til genbrugsbutikkerne. Jeg kunne aldrig finde på at smide brugbart tøj ud i skraldespanden. Jeg har nu halveret over halvdelen af mit klædeskab, og det føles så rart. Jeg kan nu bedre forstå minimalisme trenden; ikke at eje mere end hvad man har brug for. At rydde ud i mine fysiske ting føles som om, at jeg samtidig rydder ud i det mentale også. Det har givet mig en lettere fornemmelse i kroppen, som jeg har svært ved at forklare. Måske er der nogen derude, der kender til denne følelse?

 

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Anna
  13. december 2017 at 14:51

  Kender helt klart følelsen af lethed. Det er noget af det bedste ved minimalisme 😃

  • Besvar
   Mo Andersen
   14. december 2017 at 11:25

   Hej Anna,
   Ja det føles simpelthen bare så skønt!

  Skriv en kommentar