Mad

Mandagsmotivation: Mary’s Test Kitchen

Selvom jeg indtil videre kun har været i 3 asiatiske lande, er det oftere og oftere at jeg kokkerer noget fra denne verdensdel. At rejse er virkelig fantastisk, for man lærer så meget om andre kulturer. Før jeg begyndte at rejse, var asiatisk mad bare asiatisk mad – men nu kan jeg kende forskellen på kinesisk, japansk, koreansk, thai osv.. Jovist er der nogle ligheder, men måden maden bliver krydret eller præsenteret på er vidt forskelligt. Maden fra denne del af verdenen smager så meget bedre efter min mening. Måske er det fordi det er mere almindeligt ikke at have kød i retterne, eller retterne nemmere kan gøres kødfrie. Og så bruger de en masse umami-boostere som sojasauce, miso og fermenterede grøntsager og krydderier.

Instagram er min store inspirationskilde (følg mig på instagram her). Og forleden faldt jeg over et link til denne youtube kanal med en masse asiatiske retter. Der er så mange retter jeg gerne vil prøve af! Og heldigvis er der et asiatisk supermarked lige om hjørnet fra hvor jeg bor. Jeg nyder at prøve nye smage af og lære at udvide min horisont med hvad man kan blande og lave mad af. Så her er i hvert fald 3 retter som jeg skal til at kaste mig ud i:

Kimchi

Hvis jeg kunne ville jeg komme kimchi på alt ligesom koreanerne. Det er lidt ligesom en spicy saurkraut. Indtil videre har jeg dog haft problemer med at finde billig kinakål. Indtil videre har det været billigere at købe færdiglavet kimchi i supermarkedet end at lave det selv. Men så snart jeg knækker koden og finder et sted med billig kinankål, kan jeg love for at der skal eksperimenteres i køkkenet!

Gua bao

Dels lærer man både at lave de luftige brød i den her OG så er den lavet med jack fruit! Jeg er personligt helt vild med at bruge jackfruit omend at det ikke er så ofte at jeg bruge det. Og gua bao smager såååå godt!

Kung pao tofu

Kinesisk mad er blevet til noget af mit yndlings cuisine. Ikke den snaskede og lidt ulækre slags man kan få de fleste steder i Danmark, men ægte kinesisk mad – og især mad fra Sichuan! Selvom jeg aldrig har smagt denne ret, lyder den bare virkelig lækker.

Hvis du har nogle gode madyoutube kanaler, du følger, og som du har lyst til at dele, skal du være mere end velkommen til at smide en kommetar! Jeg håber i hvert fald, at dette fik inspireret dig til at kaste dig ud i at prøve nogle nye smage af.

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar