Projekter

Kombucha: De første bryg

Her er de – de første bryg af min kombucha hernede i Australien! (Eller den ene af de to) Det tog meget mindre tid end derhjemme – formentlig på grund af varmere temperaturer. Jeg lavede to smagsvarianter: en med mango-æble juice og frisk gurkemeje og en med en rest rabarberkompot med vanilje. De fik lov til at stå i anden fermenteringen i 2 dages tid i et mørkt rum. Der var ikke dannet meget kulsyre, men smagen er helt i top! Den med mango, æble og gurkemeje var klart en vinder. Så nu har jeg allerede to flasker af dem mere på vej. Næste gang tænker jeg at prøve at lave en med ananas og grønt te.

Den med rabarber var jeg først lidt skuffet over. Da jeg først smagte den var den vildt stærk og efterlod en meget syrlig men sød smag i munden. Men dette skyldes formentlig at jeg fik den del hvor rabarberstykkerne har fermenteret. Jeg fik filtreret indholdet fri for rabarber og den smager så dejligt af rabarber! Dog synes jeg, at den har en meget stærk lugt – næsten lidt ægget, hvilket ikke er specielt lækkert at dufte til, lige inden man tager en tår. Gad vide om man kan gøre noget ved lugten af kombucha?

 

 

psst… jeg er ofte lidt mere aktiv på min instagram hvor jeg deler lidt mere af min hverdag hernede. Find min instagram her.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Kombucha: De seneste projekter ⋆ Grønnere
    22. maj 2018 at 8:08

    […] hey! Det går sgu ret godt hernede med at brygge kombucha. Som sagt går det hurtigere med at fermentere hernede, da vi er i et varmere klima. Jeg får […]

  • Skriv en kommentar