Projekter

Kombucha: De seneste projekter

Hep hey! Det går sgu ret godt hernede med at brygge kombucha. Som sagt går det hurtigere med at fermentere hernede, da vi er i et varmere klima. Jeg får prøvet at lave en del forskellige smagsvarianter. Senest var bær (blåbær, hindbær, brombær og solbær) med juice på sort te kombucha og min hidtil favorit: Ananas kombucha på grønt te.

Min sort te kombucha har stadig lidt en ægget lugt indimellem, men den smager heldigvis ikke sådan! Jeg har læst, at dette ikke er farligt. Det betyder blot, at der bor en bakterie i kulturen, der har denne lugt. Jeg synes dog, at det er lidt nedern. Man kan jo ikke lade være med, at lugte til hvad man drikker. Så jeg har tænkt mig at starte forfra på den sort te kombucha – altså smide SCOBY og væske ud, og starte en ny op med en baby SCOBY fra den grønne te kombucha.

Lige nu venter der sig to slags grøn te kombucha i det mørke skab; en med æble og en med ingefær. I de næste bryg har jeg tænkt mig at komme vindruer i. Jeg har en veninde hernede, som laver en del kefir, og den største succes hun har haft var med vindruer, så jeg er spændt på resultatet med vindruer i kombucha. Derefter tror jeg, at jeg vil prøve mig med en fersken kombucha. Jeg synes, at den grønne te kombucha er nemmere at kombinere med smage, da den er lidt mere neutral og frisk i smagen. Den sorte te har så meget aroma, at jeg synes det kræver, at man blander det med noget der passer til. Er det bare mig der har det sådan?

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar